J'kla internet


Hej peps!
Jag som har varit full av skrivande de senaste dagarna, typ igår, och känt mig otroligt kreativ satt igår totalt handikappad utan internet. Jag lever i 2010 med internetproblem.. tragiskt! Lika tragiskt som att jag blir handikappad, ursäkta uttrycket, på grund utav det. Suck!

  Hur som haver så sitter jag nu hemma hos sis, under min 2h långa håltimme. Känner mig opeppad, hungrig och allmänt trött så jag skulle bra gärna vilja åka hem och lägga mig. Eller vänta jag vill träna först, det är viktigt, det ser jag fram emot!
Detta var det mest kreativa jag kunde åstakomma idag, härligt va?, men tanken var mest att hålla igång uppdateringen. Till helgen händer det förhoppningsvis grejjer :)

Eller vänta, jag kan tipsa er om att läsa ÖSK fotbolls målvakt, John Alvbåge, blogg. Är man inte direkt intresserad av fotboll så kan man försöka se bortom det och finna att han skriver väldigt harmoniskt och vardagligt. En skön kille helt enkelt! http://na.se/bloggar/johnalvbage/1.668281-john-alvbage?blogPostAction=view_post&postingId=19.280847

Vi hörs!

Drömmer mig bort..



Att resa bort med dig lät grymt, lika så målet nämligen London!
Och nu har vi tummat på det, alltså finns det ingen återvändo.
Du och jag, i en stad där man bara måste ha varit minst en gång(för mig blir det min andra gång), bland engelsk-talande(åh, så underbart) människor, inom en obestämd framtid.
Det låter grymt! :)




Här har vi det bra!


Okej, vi kan säga såhär - jag har ingenting att klaga på!
(Oj, vad i-landsbaserat det lät, att det är ovanligt att aldrig ha något att klaga på! Hmm..!)
Vad jag verkligen syftar på är främst det härliga vädret. Jag sitter just nu straxt utanför vår ytterdörr, i vårt "lilla hörn" som vi kallar det av huset där inte en enda vindpust gör sig påkänn vilket istället låter solen göra sitt, det vill säga värme, värme och åter värme. Det är härligt!
Jag sitter här, pluggar lite lätt, lyssnar på Spotify och bara njuter!

  Förmiddagen har spenderats till vad som komma skall, det vill säga sommarjobb och också mitt första officiella.
Det ska givetvis bli riktigt kul, att komma in i vuxen-/yrkesvärlden, att tjäna mina egna pengar, att ha något att göra.
Eftermiddagen ska jag och min kära syster spendera till en liten roadtripp som ska leda oss till Falun där vi också ska spendera kvällen på en föreläsning. En föreläsning i "Don't Drink And Drive"s syfte där Andreas, som själv satte sig i en bil, då 18 år, onykter likt de övriga i bilen. 
Kan bli intressant, känslosamt och lärorikt. Ja, det tror jag starkt på!

Nu vidare till solen och min syster här bredvid.
Puss peps!

Här och nu

Jag tar ett steg ut i en stad som vanligtvis är fylld av liv och rörelse.
Men inte precis nu vid denna tidpunkt, klockan är alldeles för ung.
Det första jag möter är alkoholdominerade personer, "alkisar", och undrar vart de har sovit inatt när jag själv precis har stigit upp ur en säng från ovan, helt underbart skön!
Jag ser ett fåtal bilar, några cyklister - kanske på väg till jobbet,
jag ser någon gångare som rastar sina hundar. Jag noterar också där jag går att ingen jag mött är till yngre dar, troligtvis ligger man hemma och vilar upp sig från lördagens roligheter.
Jag passerar stadens största fotbollsarena, tyst men ståtlig sträcker den sig mot skyn. 
Jag kan näst intill höra jublen från publiken, skriken från fansen. 
Solen står högt, ensam, på himlen. Värmer skönt trots den tidiga timmen.
Längs vägen andas jag in en kall och frisk luft och i hela mig sprids en känsla av uppfräschning för varje andetag.
Fåglarna sjunger, det hör jag när jag kommit en bit från centrum, från stadens kärna.
Här är stillheten själv i sin renaste form och att våren kämpar till att göra sig på känn är ett faktum.
Jag går vidare och passerar stadens sjukhus, vilket ger mig känsla av obehag, död, sorg men samtidigt en känsla av hopp och glädje när det slår mig att jag tillsammans  med mina nära och kära är friska och mår bra.
Det var också här allt startade. Här började livet för mig och många andra i min närhet. Jag tänker tillbaka när jag stod precis här, straxt innanför dörrarna och ner för en trapp med min älskade brorson, bara 17 timmar ung, i famnen. 
Jag ryser av bara tanken.
Jag passerar stadens polishus. Är det en plats jag en gång vill vara på? Ja alltså på rätt sida om lagen, i uniform och allt. Jag vet inte än, en småstads beskyddare som är hatad av ungdomar och kritiserad av samhället med en halvtaskig lön trots att man har ett av de tuffaste och mest komplicerade yrken.
Jag passerar stadens järnvägsstation, ställer mig frågan vart jag skulle vilja åka.
Helst utomlands, typ Austalien, England, USA eller Afrika. Har inget direkt favoritmål inom Sveriges gränser.
Jag gillar den här staden, väldigt mycket! Den har sin charm.
Snart har jag riktningen mot mitt mål, där jag startade, mot Drottningen.
Ja, jag har börjat kallat den så, den lägenhet jag en gång drömmer om att flytta in i. Och det tillsammans med den person jag älskar mest av allt, min respektive, min bäste vän.
Upp för trapporna, nycklarna i låset, av med skorna och jag ligger i hans famn under täcket.
Mer än såhär begär jag inte, inga miljoner, ingenting. Jag vill bara leva och må bra.
Precis som idag!

Tack för kaffet


Så var nationella provet i Svenska B avklarat och en stor, och då menar jag verkligen en huge, tyngd har släppts från mina axlar.
Jag känner mig så himla mycket lättare och såå fri! Tack för den!
  Nu ser jag fram emot en oplanerad men ändå uppskattad helg. Till att börja med ska jag spendera eftermiddagen tillsammans med min älskade brorson, världens bästa Alexander.

Ha en bra dag peps!
Puss

Jag är redo, åtminstone lite


Så var jag ny duschad med nytvättat hår inkluderat,
insmord ihop med nymålade naglar. Skönt!
  Jag satt förut och funderade över vad som komma skall, ni vet studenten, starten på vuxenlivet, jobb etc, och det slog mig att det inte skrämmer mig lika mycket som tidigare.
För senast ett par månader sen ville jag inte alls ta studenten(!) hur sjukt det än låter men att ha skolan att gå till kändes som en trygghet. Att ha vetskapen om att jag har någonstans att ta vägen om dagarna. Det är och har varit en konstant aktivitet, en vardaglig göra de senaste
13 åren trots allt. Men nu när vi får allt mindre att göra i pluggväg, när kurser börjar ta slut och när betygen snart är satta, nu när studenklänningen sitter perfekt, när skorna och studentmössa är fixat så skräms jag inte längre. Nej, jag är näst intill redo att ta emot denna så speciella dag, detta steg i livet, med öppna armar utan den minsta tvekan i mig. 
  Vad som sker om 2, 5 el 10 år det är då, vare sig jag befinner mig i USA, England eller Australien, vare sig jag bor i lägenhet eller i hus, vare sig om jag är polis eller en juridisk baserad kvinna, vare sig om det kommer bli min verklighet eller förbli en vision i mitt huvud så är det då och det har sin tid. Och fy helvete vad jag ska njuta nu, då och på vägen dit!




Yesterday's






Tvillingsyster?!

Är inte det här sjukt likt mig eller vad!?! (bortsett från det mörka håret)




Bilden ska föreställa min allra käraste syster som konstaterade häromdagen, efter att ha lekt med ett program på sin dator, att hon och jag kan kallas oss för tvillingsystrar, ibland(!), för fy tysan vad lik hon är mig på dessa bilder! Jag blev näst intill chockad när jag såg bilderna, plus att jag fick mig ett ordentligt gott skratt!
Eller vad säger ni?



Min helg



Ja hörrni, vilken fantastiskt mysig helg jag har haft!
Tillsammans med min respektive har vi spenderat dagarna i hans nya lägenhet då vi har inhandlat lite smått och gott, ätit på golvet/soffan, sovit i en säng från himlen och monterat IKEA prylar. Det är fantastiskt roligt, eller inte!, att montera IKEA möbler. Jag vet inte hur länge vi höll på med TV-bänken, fy tusan! Men klart blev det och förbannat jäkla snyggt!
 Något som dock måste inhandlas, och det snarast, är persienner om jag ska kunna sova där. Det känns ju sådär att vakna kl.8 på morgonen, en lördag & söndag, och det finns ingen chans i världen att kunna somna om på grund av dagsljuset, som dock strömmar in från två gigantiska och heeelt underbart teckande fönster... Jag har svårt att svära allt för länge på solljuset när de kommer från dessa fönster. Jag älskar dom! Hehe!
Så morgonen har jag spenderat till plugg hemma på landet, som vi kallar det, och senare idag är vi bjudna på 18-års firande hos Roberts kusin. Härlig att träffa delar av släkten Thunell igen :)



   Till sist vill jag avskaffa, ta kål på, förgöra, förbanna och få spel på alla de som inte kan se sig för i trafiken och de vuxna som inte har mage till att be om ursäkt!
Jag har nog aldig blivit så upprörd tidigare och det gör ont i hela mig, så arg är jag! Usch, det kokar i hela mig bara jag tänker på det!

Nej nu är de dags att göra sig iordning, hörs peps!
Puss
 

Framtids mys


Så hörni, då var det fredag igen. Är det inte fantastiskt?
Jag är alldeles snart på äventyr med min Robert då vi ska ta en tripp och kika efter lite smått och gott till hans nya lägenhet som vi är i fullgång med att bosätta honom i! Super mysigt och roligt :)
Till kvällen blir det alltså lite pul och plock i lägenheten och förhoppningsvis mat och övernattning där för första gången.

Nu måste jag packa och sen åka.
Mer i morgon, puss så länge!

Och vi försöker igen..


Finally, idag gav det med sig. Här har ni gårdagens -

- sletna jeans från Gina, love those, samt svart instoppad topp med kofta.
Som min mormor hade, eller har rättare sagt, sagt när hon sett dessa jeans "Stackars barn, har du inga hela byxor?" Hihi, för somliga ser världen annorlunda ut.
Även idag blev klädvalet vår-inspirerat bestående av ljusa jeans leggings, vit blus och klackskor.

I övrigt har det varit en lagom OK dag i skolan med en kanon eftermiddag!
Det krävs så lite, för att det ska ge så mycket.
Hur som helst väldigt uppskattat! Tack så mycket kära Malin :)
Dags att pyssla och plocka lite, sen är det jätte mycket(!) säng som gäller.
Puss och godnatt!

Misslyckat försök


Hej på er!
Det vill inte ge med sig. Internet vill inte ladda upp mina bilder nu heller, skit skumt!
Anyway är det dags att krypa till sängs för min del, kanske läsa bok, kanske zappa tv en stund.

Imorgon är det skola en stund, efter det blir det en sväng på stan.
Mer i veckan peps! Take care.

Kysst av solen


Solen har uppenbarat sig hela dagen och alla har vi blivit kyssta av den och fyllda med glädje, inte sant? :)
Det gäller i alla fall mig - när jag klev utanför dörren imorse iklädd löparbyxor, converse och vårjacka (vilket var en härlig kombination by the way) för att ta mig till gymmet så sken hela jag av glädje tack vare solen! Härligt!

Jag hade egentligen tänkt visa er dagens klädval, huuh så jag egentligen hatar ordet "outfit", men mitt internet får sin egen vilja igenom då den inte vill ladda upp mina bilder. Hmm..!
Förhoppningsvis vill den senare :)
Nu ska jag byta om för att sedan ta mig in till stan och se ÖSK fotboll tillsammans med min respektive och mina två syskon.
Puss så länge!

Lördag i alla ära


Hos mig händer det inte så mycket. Njuter mest bara av att det är helg, att vara ledig liksom.
Kvällen framför mig känns lång - först och främst velar jag över vad tusan jag ska äta, sen blir det troligtvis att zappa lite tv eller dra en film innan El Clasico ikväll som börjar 22.00(!). Får hoppas jag orkar hålla mig vaken hela matchen, är bra trött faktiskt.




Vidare till lördagskvällen.
Ha det bra peps!

Perfektion


Jag säger bara: perfekt, perfekt, perfekt, perfekt!!
  Lite att sy om men sen har jag det - it :)


Maldiverna Del 5 - Sunsets


Vad passar inte bättre, en trist och grå dag som denna, än en sväng med bilder från Paradiset vilket också blir den sista. Jag avslutar med något som är unikt på Maldiverna, något utan dess like som man har glädjen av att titta sig trött på, varje dag, i 2 veckors tid - Solnedgångar.












Count down


8 veckor. 8 veckor sen tar jag, och övriga 1991 års födda ungdomar, studenten. Jag går ut skolan. Allt är finished. Det är läskigt!
Men det är också fantastiskt på samma gång! Det är väl så det är att ta ytterligare ett steg in i vuxenvärlden, det är lika läskigt och nervöst som det är pirrigt och fantastiskt. Och jag är nog inte ensam om att känna såhär.
   Vad som mer är fantastiskt är att jag idag hittade mina drömskor till studenten! Åh jag blev så glad! I sista affären som jag gick in i hittade jag dom och dom är precis så som jag tänkt mig dom! Nu är det bara klänningen som fattas, och en klänning är på väg i hopp och förväntan om att den är lika fantastisk och har "it" :)
 Idag inköptes också biljett till Frimis på självaste studentkvällen, ytterligare ett steg närmare studenten som gör att dessa 8 veckor känns som 2...! Pirr i magen kan man säga!

Nu tänkte jag byta om för att sedan krama på min syster som kommit hem från en weekend i Barcelona.
Både saknar henne och ser fram emot att få höra hur hon haft det :)
Senare ikväll blir det fotboll, Champions League, och det med min respektive och hans kompisar.
Puss så länge! 

I'm out


Så stämplar jag ut från ett snart färdigt påsklov, ett bra sådant.
Imorgon är sista lediga dagen som jag ska spendera tillsammans med min kära vänner, Josefin & Tanja, och det på stan - äntligen får jag träffa dom igen. Det var allt för länge sen!
   Visst hoppas vi tillbaka solen igen? Om vi gör det allesammans så dyker den kanske upp igen!? :)

Avslutningsvis vill jag säga att jag är förbaskat kär. Jag är så kär och fångad i hans grepp att jag aldrig mer vill vara utan. Aldrig utan honom, min allra käraste Robert, världens bästa!
Puss och godnatt hörrni!

Ett steg in i vuxenvärlden


Godmorgon peps!
Kanske inte allt för många utav er som är vakna? Det blev ingen jätte sovmorgon för mig,
har varit vaken i över en timme nu, spenderat den till en lång frukost.
Nu är det dags att sätta sig ner, söka och göra sig förstådd, och förhoppnigsvis intresserad, av universitetets värld. Tänkte läsa på lite om de olika kurserna som finns. Jag är inte riktigt redo än att hoppa på ett helt program, dels för att jag vill jobba och dels för att jag inte vet vad jag exakt vill göra än. Så jag ser en kurs som en god början. Wish me luck!
   Kanske blir det en lång promenad senare? Vädret ser ut att bli kanon även idag! :)

Puss!
 

Tråkigheten och jag


Förlåt hörrni men jag bara måste få avreagera mig lite - jag har tråkigt!!
Alla är på varsitt håll och här sitter jag. Allra helst skulle jag vilja ligga hos en kompis, bara kolla en film, prata. Det skulle räcka fint. Antingen det eller dra på sig dansskorna och gå ut och dansa med tjejerna, det skulle vara kul!
Men här ligger jag.. inte mycket muntrare blir jag av tanken att min syster och hennes sambo sitter just nu på Camp Nou arena, för att se Barcelona spela. Fy tusan säger jag bara!
Jag tror det stavas A.V.U.N.D.S.J.U.K.
Det är egentligen inte ett dugg synd om mig.. jag bara ogillar att ha tråkigt, that's it.

Nej, jag ska nog ta och rycka upp mig med hjälp av en försmak utav sommaren, som vi alla också härligt nog fick idag tack vare vädret, i form av jordgubbar. Dock köpta och från utlandet som inte är lika goda som hederliga svenska gubbar, men ändå..



Puss från mig så länge!

Omänskligx2


Jag pluggar från den ena måltiden till den andra. Jag bara sitter och skriver. Tiden liksom bara rinner iväg.
Vilket suger ganska så rejält(!), men samtidigt får jag saker och ting gjorda. Förhoppningsvis kommer belöningen senare..!
Jag väntar i övrigt på att min käraste ska vakna. Han har snart sovit i 13h i sträck, är det mänskligt!? Stackarn..
Senare idag ska vi hursom pula lite med hans lägenhet, titta på lite möbler och så. Ikväll ska vi äta gott innan en bowling match på Strike & Co vankas. 

Och jag ställer mig frågan: Vart är solen!?


RSS 2.0