Godmorgon!


När det vankas utflykt, vankas det piknick. För min del blir det tonfiskbiffar, pasta, paprika, tomat och jordgubbar - härligt!


Tonfiskbiffar, mumma!

Och såhär långt har jag kommit i min packning..


Vid nio-tiden ikväll går tåget till Stockholm/Arlanda. Pirr i maaagen! :)
   Nu ska jag packa ihop det sista för en dag med tjejerna i solen, ha en strålande dag allesammans!
Puss

Kreta, här kommer vi!


Hallå folks!
Ja mycket riktigt, på fredag morgon lyfter planet som ska ta mig och Robert till Chania, Kreta.
Vi har pratat om att ta en sista-minuten-resa den här sommarn hela vintern och igår skedde en väldigt spontan bokning sådär..
Det kan verka heltokigt att åka nu när den riktiga svenska sommaren har slagit till men då kan jag meddela att det är minst lika varmt på Kreta som här, hehe :)
Dessutom är det skönt med miljöombyte, sådär så man känner att man har semester, samt så blir det min och Roberts första utlandsresa ensamma.  Jag kan inte göra annat än att längta! Men en aning pirrigt är det allt..!

   Imorgon är det tänkt att jag och tjejerna ska ta oss en liten utflykt till Ånnaboda sjön för att steka lite i solen. Ska bli jätte mysigt!

Nu hade jag tänkt se efter om det visas något bra på tv och börja plocka fram kläder för resan. En aning resfeber måste jag erkänna att jag känner men det hör till :)
See you! 


Problemlösare?


Nu har jag ställt min kära mor inför ett problematiskt dilemma - nämligen att klippa mig utan att det blir kortare.

Hur tänkte jag där?  haha!
  Är man i en desperat sits som min efter längre hår så vad gör man inte?

Biofrossa


Harry Potter and the half blood prince - premiär 15 Juli.
Trolldomsministeriets Cornelius Fudge har tvingats se sanningen i vitögat och bekräftar att Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn är tillbaka och värvar anhängare för att gripa makten.
  Harry Potters sjätte skolår vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom kantas av rädsla och varningar. Harry lyckas äntligen med sina lektioner itrolldryck tack vare anteckningar i den lärobok han lånat, som en gång tillhört någon som kallar sig"halvblodsprinsen".
Samtidigt får han privatlektioner av Albus Dumbledore, som avslöjar hemligheten bakom Voldemorts odödliga själ.


- Jag är en av som inte läst dock följt Harry Potter serien på film och har hittills fattat stort tycke för den! Därför, tillsammans med miljontals andra, ser jag fram emot den tredje sista filmen om Harry Potter.


Public enemies - premiär 24 Juli.
Utspelar sig under den legendariska förbudstiden i USA och handlar om den karismatiske John Dillinger, vars uppseendeväckande rånarraider gör honom till FBIs mest efterspanade brottsling. Edgar J Hoovers polisorganisation sätter toppagenten Melvin Purvis på fallet, samtidigt som Dillingers populäritet växer hos den amerikanska allmänheten.

- En drama och action rulle där en av mina absoluta favoriter har en huvudroll, Johnny Depp och det har han tillsammans med Christian Bale och Billy Crudup. Det kan vara nått!


The Twilight, New Moon - premiär 20 November
Nu kommer uppföljaren till biosuccén Twilight, New Moon. När Bella har återhämtat sig från attacken från de onda vampyrerna firar hon sin födelsedag med sin pojvän, vampyren Edward och hans familj. Men under festen skadar sig Bella och blöder lite, varpå den nyaste vampyren i familjen - Jasper - inte kan hålla sitt begär tillbaka ...

- Jag är nog definitivt inte ensam om att bli flickförälskad och helt tagen av Edward och den första filmen Twilight. Ända sen jag satt i stolen i biosalongen och eftertexten till Twilight rullade kände jag en stark längtan till nästa film och äntligen är den "snart" här! En starkt rekommenderad 18-års present till mig till den som undrar! hehe :)

That's it folks!


I väntan på min kärlek och värme


Godafton!
Hoppas alla haft en bra midsommar helg, det har i varje fall jag haft - god mat, trevligt sällskap. Och så det härligaste, min uppgift att vara lite extra förälder till min älskade brorson Alexander då hans föräldrar skulle få möjlighet att slappna av och tänka på annat under midsommaraftons kvällen. Det innebar även att Alexander sov inne hos mig den natten och att somna till ett litet barns djupa andetag var något av det härligaste jag varit med om!
Jag låg där i min säng, klockan halv tre på natten, i syfte till att somna men jag tror jag bara låg där och lyssnade till Alexander och njöt av hans närvaro.
Till morgonen när han bestämt sig för att vakna tog jag över honom till min säng där vi lekte en stund tillsammans.. är det svårt att läsa mellan raderna att jag är en stolt faster?  :)




Lille man på midsommardagens morgon

Alldeles precis har jag avslutat ett härlig mål mat bestående av hemgjorda hamburgare, potatis och spenat, mumma!
I väntan på att min Robert ska komma och göra min kväll komplett med sin närvaro tänkte jag ge er 3 biopremiärer att längta till, kommer i nästa inlägg.
   Åh vet ni!? Till kommande vecka, alltså från och med imorgon, har man lovat sol och värme. Visst låter det härligt? :) Det välkomnar jag starkt!
Puss så länge!

Midsummer


Hallå igen! Glad midsommar på er :)
Klockan är bara snart halv tolv men jag har redan ätit frukost, damsugit hela nedervåningen och fixat och donat för vad som ska hända under dagen.
  Varje år har vi traditionell midsommar firande här hemma hos oss, som hållt på redan från den tiden min kära mormor var ung, i form av att alla som vill här ute från Axberg tar med sig nära och kära och en fikakorg och samlas hemma hos oss på våran tomt för att klä midsommarstången, dansa kring den, sjunga och umgås.
Det kan misstolkas och låta helt sjukt gammaldags och trist men jag tror många finner det väldigt trevligt! Jag tycker i vilket fall att det är jätte mysigt, att vara med familjen och träffa folk framför allt.
Och varje år är det samma sak:  " Ååååh så stor du har blivit!" "Du bara växer och växer, sist jag såg dig var du 1 meter hög." "Du är så lik din syster, din mamma.."  Haha ja, ni förstår :)  Men det har faktiskt en charm i sig. Det här med att vara aktiv i dansandet kommer och går i åldern, i år har jag nog den åldern inne där jag avstår från den.. hehe.

Till kvällen blir det knytmiddag, återigen hemma hos oss, med våra närmsta vänner till grannar, vilket ska bli riktigt trevligt! Och gott om inte annat, massor av god mat - mums! :)

  Ha en bra midsommar hörrdeni. Nu ska jag ta en välförtjänt dusch och göra mig iordning, men vad tusan ska man ha på sig?! Vore kul med en sommarklänning men godkänns det utefter vädret? Hmm..
Vi hörs kanske senare, puss! :)

Visstja..


Så fort jag får tid, någon gång efter midsommar sådär, ska ni få ett kanon boktips för sommarens läsning samt några biopremiärer jag ser fram emot och bara toklängtar till!

Men som sagt, mer om det en annan dag. Men håll utkik! 
Bara så ni vet :)

Torsdag


Godmorgon!
Idag har jag "ledigt" från staketprojektet då jag, storasyster Louise, Sofie (brors sambo) och lille Alexander ska ha en dag tillsammans. Vi hade tänkt oss ta en shoppingvända så troligtvis beger vi oss ut till Marieberg, just på grund av det fantastiska regnet
utanför fönstret.. suck! Hallå solen, vart är du!?
Senare ska vi laga mat i form av något tacosaktigt som jag önskat :) Till kvällen väntar gymmet och min Robert som äntligen kommer hem och har från och med idag 5 veckors sommarlov från lumpen! HURRA :) Som jag längtat..!
  
   Vad har ni för er?


Jag ser fram emot en kanon dag samt en trevlig midsommarafton imorgon! Hur firar ni midsommar gott folk?
Mer om mitt midsommarfirande senare, nu måste jag packa ihop det sista innan Louise kommer för att hämta mig.
Ha en bra dag! Puss

Året "sommarjobb"


Hej på er! Allt bra? :)
   Idag blev starten på mitt så kallade "sommarjobb". Då jag inte fick något jobb i seriösa vägar i form av ansökan på olika ställen i stan fick jag vända mig till min bror, eller han erbjöd mig lite jobb hemma hos honom rättare sagt.
Det som ska göras är att staket ska skrapas, tvättas, grundmålas och målas. Sen väntar en träaltan som ska tvättas och snyggas till - givetvis är jag timanställd, alltså kan jag utnyttja mina 10 långa lediga veckor.. haha! :)
Dock känner jag en viss oro när jag redan efter första dagen känner en obekväm smärta, även kallad träningsvärk, i ryggen.. ajaj!

Imorgon hoppas jag på finare väder och www.yr.no, som för övrigt är bästa sidan vad gäller väder och som jag rekommenderar, har lovat 16grader varmt och strålande sol imorgon. Låter inte allt för dumt, det återstår att se :)

Nu är jag dödstrött och ska därför ta en välförtjänt dusch efter kvällens innebandypass och sen krypa till sängs.
Imorgon väntar några timmars jobb samt gym. 

   Och till slutet av veckan väntar midsommar, vad händer hos er under midsommar? :)
Puss och godnatt!

Godnatt


Tack för denna kväll folk, alltid ett nöje!
Kvällens:



Nu ska jag krypa till sängs, sov gott allesammans!

The way it is


När saknaden tar över och är som allra tyngst och som allra värst.. jag vill bara inte ha det så helt enkelt.

Lördagskväll


Det här får bli ett litet spontant inlägg som jag slänger in lite brått såhär.
En bil med vänner kommer snart och hämtar upp mig, tillsammans ska vi på fest med annat trevligt folk. Kan bli kul :)
Någon outfit hinner jag inte med, det får ni senare ikväll.

Hoppas allt är bra med er!
Ha en fortsatt trevlig kväll, nu måste jag skynda mig.
Puss

Today's


Det får bli en dagens, en något oseriös sådan, det var ett tag sen.


Någon mer än jag som längtar efter sommarväder?
Godnatt allesammans!

Blowin me out


Okej, jag är heeelt såld..! 
   Kolla in den här videon med vinnarna, Diversity, från Britain's got talent: http://www.youtube.com/watch?v=sQ48Llzyy5s.
Jag säger bara - wow!

Imorgon. gym och möte på SEB bank.
Nu ska jag lägga mig i sängen och se slutet av SATC innan jag somnar.
Godnatt från mig :)

My reason


Som jag avskyr att vara ledig utan dig.
Bara 12 dagar till sen väntar 5 veckor sommarlov, tillsammans.


I've found a reason for me, to change who I used to be
A reason to start over new. And the reason is you
I've found a reason to show, a side of me you didn't know
A reason for all that I do. And the reason is you
    ♥


Heja Sverige ?


Ja vad ska man säga, kvällens insats av Sveriges landslag i fotboll var ju inte mycket att ropa hej för..
Extremt tråkig match måste jag säga. Får hoppas det går bättre mot Malta..
 Är det kanske så att Sverige måste stå över ett VM/EM för att man ska förstå att något måste hända? Men jag vill nog säga att media är en liten skurk i detta genom att ganska duktigt blåsa upp hela grejjen innan match och dessvärre lyckas inte landslaget leva upp till förväntningarna. Är dessa förväntningar kanske på tok för höga eller är börjar landslagets krut och rutin att ta slut? Hmm.. tråkigt är det i alla fall!

Nej jag håller tummarna imorgon istället för min nya idol - Robin Söderling, bara 24 år gammal och i final i Franska öppna.
Inte för att jag är någon tennisfantast direkt men jag ser gärna upp till en grym idrottsman. Heja Robin!

Äntligen


Hallå allihopa!
Taskigt med uppdatering, dels för att det inte hänt allt för mycket och dels för att jag inte haft tid.
Hoppas att allt är som det ska i alla fall :)

   Igår blev det officiellt slut på skolan i och med skolavslutningen. Härligt! 
10 fria veckor som jag kan göra vad jag vill med. Spontanitet ska vägleda mig i sommar, jag ska göra precis det jag känner för!
 Och så.. resenärerna från Asien, storasyster Louise och hennes Carl, landade på svenskmark igår efter 9 veckors backpacker-äventyr! Tänk att jag varken hört eller rört vid min syster på över 2 1/2månad! Nog för att jag har varit tokavundsjuk på allt dom fått sett och göra men det var givetvis skönt att återse dom igen :) 
Så igår hade vi ett litet "home coming party" för dom med mat, tillsammans med Carls familj.  

Idag händer inte allt för mycket. Man känner sig ganska begränsad då studenten slår till i stan idag.. hade egentligen tänkt åka in och gymma men det känns lite små träligt att trängas bland allt eventuellt folk på stan. Jag får helt enkelt se vart eftermiddagen tar mig. Till kvällen pratade Robert och jag om att gå ut och käka någonstans och kanske hyra en bra film, låter inte allt för tråkigt :)

Det var för nu, hörs! :)
Puss!

KRAMPEN 09


Vädret var inte det bästa, alla var inte på plats, motivationen och peppet var inte helt på topp när det traditionella dagen D var kommen och Risbergska skolans grisar mötte Karolinskas piltar i årets Krampen . Men det spelade ingen roll - för vi vann!

  Såhär skriver NA.se:
Risbergska slog Karro

Örebro Risbergska vann klassiska Krampen, som genomfördes trots 9 grader och regn.
   Karro och Risbergska tävlar i fem grenar och strax efter 14 hade Risbergska vunnit med 3-1. Det var då oklart om den sista grenen, dragkamp, ens skulle genomföras. Förutsättningarna var inte de bästa.
- Det är kallt och regnigt och 8-9 grader, säger Gabriel Rådström, NA:s reporter på plats.

Se ett kortare men viktigt videoklipp här - http://na.abcdn.net/abPlayer2/default.html?path=na.abcdn.net/TV-ARKIV/Lokalt&playfile=12270_Risbergska_vann_Krampen_90321.pls

"Grisarna tar över världen,
Grisarna blir fler och fler
Kom följ med på grisafärden,
piltar får er följa med!" 


RSS 2.0